Tenerife Cursus

Zonnige wintercursus Tenerife

Kleinschalige cursus met persoonlijke instructie. Alles inbegrepen uitgezonderd vliegticket, maaltijden en drankjes

  • Thermieken
  • Soaren
  • Overland
  • Groundhandling

Cursusbeschrijving

Tijdens de cursus gaan we ons richten op het stimuleren van jouw persoonlijke groei als paraglider. Tijdens deze intensieve cursus krijg je volop de gelegenheid om je vlieg- en groundhandling-vaardigheden te perfectioneren. Bovendien bieden we de unieke kans om diverse vlieglocaties op Tenerife te verkennen, waardoor je waardevolle ervaring opdoet in het ontdekken van nieuwe vliegplekken.

Ons doel voor de cursus was om een omgeving te creëren waarin de deelnemers op een veilige en leuke manier kunnen groeien in het paragliden. Een manier waarop we dit doen is door de groep klein te houden. Voor elke 2 a 3 cursisten is er 1 instructeur. Ook willen we vooraf bepalen welke doelen iedereen heeft en hoe wij kunnen helpen deze te behalen.

Vliegen bij Taganana
Vliegen bij Taganana
Vliegen boven de landing bij Taucho
Vliegen boven de landing bij Taucho

Cursusduur

De cursus beslaat een periode van 10 dagen. Als dit niet past kunnen we overleggen wat er mogelijk is.

Begeleiding

Jitte Jorritsma
Simon Doornenbal

Locatie

Tenerife, een eiland met diverse natuur en een mild klimaat dat meer dan 300 zonovergoten dagen per jaar telt. Het hele jaar door is het daarom ook vliegbaar, maar in de winter is het op Tenerife het beste. Dan worden de meeste overland en thermische vluchten gemaakt. Op het eiland vind je ongeveer 20 verschillende vlieggebieden, elk met zijn eigen unieke charme.

Op het eiland zelf zullen we verblijven in het zuiden in de buurt van de grootste startplek van het eiland “Taucho”.

Taucho is een geweldige plek om te thermieken en overland te vliegen. Je kan er de hele dag door vliegen en dan 's avonds afsluiten door op het strand te landen naast een bar.

Naast Taucho is het mogelijk om op veel andere plekken te vliegen, hieronder enkele voorbeelden.

Ifonche
Ifonche is een startplek die een paar kilometer naast Taucho ligt. De Ifonche start ligt iets hoger dan Taucho maar is lastiger bereikbaar. Wat wel mooi is van Ifonche is dat je direct naast de bekende “tanden” vliegt. Dit is een unieke rotsformatie waar je meestal een goede thermiekbel kan vinden :-). Het is ook mogelijk om vanaf Taucho naar Ifonche te vliegen en vice versa.

El Tanque
Bij El Tanque vlieg je direct na de start naast imposante rotswanden terwijl je uitkijkt op de kust en de azuurblauwe zee.

Taganana
Taganana is een startplek in het Anaga nationale park. Hier is het mogelijk om vluchten te maken van 30-40 km langs het gehele nationale park. Dit is echt een hele unieke vlucht door het prachtige uitzicht over het park gemixt met de zee onder je.

Izana
Izana is de hoogste officiële startplek met een hoogteverschil van ongeveer 2200 meter. Je start in een landschap dat doet denken aan de maan en land naast de zee. Deze vlucht is het beste om 's ochtends te doen omdat er later op de dag meestal wolken in de weg hangen.

Dit zijn slecht enkele voorbeelden van de vele dichtbij aanwezige startplekken.

Ifonche launch
De Ifonche launch
De Taucho launch
De Taucho launch

Planning

De exacte data voor deze cursus worden in overleg met de deelnemers bepaald maar het zal in de december zijn.

Vereisten

Om deel te nemen aan deze cursus dien je zelfstandig te kunnen starten en landen. Het is belangrijk op te merken dat sommige landingsplaatsen in Tenerife relatief klein zijn in vergelijking met sommige locaties in de Alpen. Zorg ervoor dat je voldoet aan deze basisvaardigheden voordat je je inschrijft voor de cursus. Mocht je twijfelen of deze cursus geschikt voor je is neem dan contact met ons op!

Uitrusting

Deelnemers dienen hun eigen paragliding uitrusting te hebben. Als je nog geen uitrusting hebt, kunnen we je helpen bij het vinden van een geschikte uitrusting of eventueel gedeelten van een uitrusting verhuren.

Kosten

€1750-,

Bij deze prijs zitten de volgende dingen inbegrepen:

  • Accomodatie
  • Vervoer
  • Persoonlijke begeleiding

Niet inbegrepen:

  • Vliegticket
  • Eten

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn partner meenemen?

Ja, op Tenerife zijn er naast paragliden heel veel andere dingen te doen.

Wat als er slecht weer is?

Door de meteologie op Tenerife is het eigenlijk altijd wel ergens vliegbaar en komt het dus eigenlijk niet voor dat het niet vliegbaar is.

Mijn vraag staat hier niet tussen

Als je nog vragen hebt die niet beantwoordt zijn bel of WhatsApp Simon op +31 6 81701085.

Ga je mee?

Mocht je mee willen naar Tenerife stuur dan een berichtje naar Simon op +31 6 81701085.

Groundhandling op één van de landingen
Groundhandling op één van de landingen
Uitzicht op de Conde vanaf een soarplek
Uitzicht op de Conde vanaf een soarplek