Soaren

Het soaren is een dynamisch spel met de wind, je vleugel en het duin.
Als de wind van zee komt wordt de lucht over het duin omhoog geduwd.
Deze opwaartse luchtstroom is al snel sterk genoeg om een paraglider in de lucht te houden.

Hoe kan ik leren soaren?

Wil je net zoals de meeuwen kunnen soaren op de wind? Wij geven soarcursussen op maat voor iedereen die zelfstandig de lucht in wil gaan.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om naar de bergen te gaan om te leren vliegen, vliegen in de bergen heeft namelijk geen toegevoegde waarde en weinig overeenkomsten met het soaren.

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt of compleet nieuw bent in de sport, wij leren je in korte tijd wat je moet weten om op een veilige manier te genieten van eindeloos veel vliegplezier.

We beginnen met groundhandling lessen, daarna of afhankelijk van het weer vlieg je met de tandem mee om praktijk ervaring op te doen.

Ook geven wij techniek avonden om extra kennis op te doen en het vliegen nog beter te begrijpen.

Hoe lang duurt het voordat ik kan vliegen?

Over het algemeen duurt het één a twee jaar voordat je met elk weertype kan vliegen. Het soaren is vrij technisch en vereist een bepaalde feeling die in je systeem moet komen, vergelijkbaar met het leren fietsen. Omdat het vooral op werkdagen vliegbaar is moet je de mogelijkheid hebben om je tijd zo in te delen dat je kan vliegen als de wind goed staat. De cursus zelf neemt niet heel erg veel tijd in beslag. Het zelfstandig oefenen en ervaring op doen wel. Het is per persoon verschillend hoe lang je er over doet om het helemaal onder de knie te krijgen.

Hoe vaak kan er gevlogen worden?

Nederland telt landelijk ongeveer tussen de 200-250 vliegbare dagen. Dit is eigenlijk best veel. Er moet wel worden vermeld dat de wind geen rekening houd of je wel of niet moet werken. Daarnaast heb je voor harde wind kleinere schermen nodig.

Waarom bij Total Control Groundhandling?

Wij zijn de enige school die zich volledig richt op het soaren en het groundhandlen. Als u ons bezig ziet begrijpt  u meteen waarom u bij ons aan het juiste adres bent. De ervaring die wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd hebben we gebruikt om een lesmethode te ontwikkelen waarmee u al in één a twee cursusdagen de basis van het groundhandlen onder de knie heeft. De kleine kneepjes van de techniek en het sprankje gevoel die wij doormiddel van onze lesmethode proberen over te brengen zorgt ervoor dat al onze cursisten zonder stress van het vliegen kunnen genieten.

Nog niet overtuigd? Vraag eens om u heen, inmiddels hebben wij al heel wat beginnende en gevorderde piloten op weg geholpen en lesgegeven. Er lopen op alle vliegscholen wel cursisten van ons rond, vraag ze gerust maar eens wat hun ervaringen waren.

Groundhandling Les

Gabi en Max Groundhandlen voor soaren op het strand

Locaties

Wij geven les op verschillende locaties langs de Noord-Hollandse en Nederlandse kust, ook hebben wij een vergunning voor een prachtige grasheuvel in Haarlem waar wij onze cursisten groundhandling en starttechnieken aan kunnen leren.

Tijden

Wij geven het hele jaar door, doordeweeks en in het weekend groundhandlingles.

Voor groundhandlingles hebben we minimaal windkracht 2 nodig en maximaal windkracht 5, de windrichting mag zuid,  zuidwest, noordwest, noord of oost zijn.

Dit wordt opgedeeld in ’s ochtends (9:00-12:00), ’s middags (13:00-16:00) of ’s avonds (17:00-20:00).

Alleen in de periode April t/m Augustus wordt er ’s avonds lesgegeven.

Uiteraard kunt bij het maken van een afspraak ook zelf een tijdstip aangeven dat u het beste uitkomt.

Ook doen wij tandemvluchten wanneer het weer het toelaat.

Om tandem te vliegen hebben we windkracht 3 tot 6 en zuid-westelijke-, westelijke- of noordwestelijke-wind nodig.

Ook hebben we het liefst droog weer, af en toe een buitje is niet erg, aan de kust waait het meeste toch over.

Materiaal

Als u op zoek bent naar geschikte materialen bent u bij ons op het juiste adres.

Wij hebben nieuwe en tweedehands schermen en harnassen.

Ook kunnen wij u advies geven en kunt u bij ons vliegspullen uitproberen.

In onze webshop staan de meeste van onze producten, heeft u vragen, of zoekt u iets specifieks, aarzel dan niet en neem contact met ons op.