Nieuwe gliders van LittleCloud :-)

Het nieuwe seizoen is alweer goed begonnen en de nieuwe gliders van LittleCloud komen langzaam binnen.

Naast de normale Goose is er nu ook de Mini-Goose, 13m2 groot en een glijgetal van meer dan 9, voor harde wind aan het duin en sterke thermiek in de bergen. De Minigoose is de perfecte combinatie van snelheid, handling, perfomance en dynamiek, alleen voor piloten die goed kunnen vliegen..

 Mini GooseDe Goose in het blauw en de minigoose in het oranje

 

Verder is de Spiruline-lijn uitgebreid met de Spiruline-EZ en de -GT.

De EZ is speciaal gemaakt voor vliegscholen en beginnende piloten die graag een vleugel willen met de grote passieve veiligheid, handling en fun-factor van een minivleugel. Deze vleugel is 24m2 groot en is gecertificeerd als zeer lage EN-B met een vlieggewicht van 75-105 KG.

 Spiruline EZ

De GT is gemaakt voor piloten die al wat meer ervaring hebben maar graag een vleugel vliegen die onder alle omstandigheden open blijft. Door allerlei verbeteringen in de lijnen en de geometrie van het doek heeft de GT een glijgetal van meer dan 9, dat is ruim voldoende om in de bergen goed te kunnen steken en de trimsnelheid ligt net iets hoger dan de meeste gliders waardoor een stevige (vallei) wind geen enkel probleem is. De 2.0 heeft een optimaal vlieggewicht van 65-85 KG en de 2.2 van 80-100 KG.

Spiruline GT

 

Goose M

Voor de piloten die de Goose L te groot vinden en de Mini te klein komt er misschien een tussenmaat, dus als je er graag een zou willen hebben is het belangrijk om dat door te geven zodat ze bij LittleCloud er aan kunnen gaan werken.

 

Testvliegen

Mocht je meer willen weten over een van deze gliders of een keertje willen proefvliegen neem dan contact met ons op. Wij hebben ook een Zero miniwing (met sharknose) van Ozone dus een vergelijkende test behoort ook tot de mogelijkheden.