Apus modulair

570,00

De Apus is het allround omkeerharnas zonder zitplank, naar keuze combineerbaar met verschillende protecties. Met een gewicht van slechts 1,95 Kg (inclusief alle protecties) is dit harnas enorm licht zonder in te leveren op veiligheid en comfort.

Inclusief verwijderbare frontcontainer voor een noodchute.

Categorie: Tags: ,

Voor wie

De Apus is voor allround piloten die een net zo allround harnas willen gebruiken. Bij hike&fly tochten kan met weinig gewicht toch een grote bescherming worden meegenomen. Naar eigen keuze kan het gewicht verder worden gereduceerd door protectie te verwijderen, zoals de drie centimeter dikke schuimvulling en/of de airbag. Het mooie is dat je, ongeacht de discipline (hike&fly / bivakvliegen / thermiekvliegen / groundhandlen / duinsoaren) met hetzelfde harnas kan vliegen.

De Karakteristieken

 

1. Velcro banden om een mini-vario of Spot direct op het harnas te bevestigen

2. Geïntegreerde bevestigingsmogelijkheid voor een frontcontainer

3. De 3,5 cm dunne schuimprotectie en lexaan beschermingsplaat geven extra veiligheid maar kunnen naar behoefte verwijderd worden

4. Op het harnas zijn verschillende extra bevestigingsmogelijkheden aanwezig voor drinkflessen, wandelstokken, een slaapzak en dergelijke

5. Een magneetclip houdt het speedsysteem bij de start op haar plaats

De Apus is zeer breed inzetbaar vanwege de combineerbaarheid van de verschillende protecties:

— EN/LTF-gecertificeerde Airbag
— Dunne schuimprotector
— Lexan-beschermingsplaat

In combinatie met de airbag is de Apus een volwaardig EN/LTF gecertificeerd harnas met minimaal gewicht.

Door de aan het lichaam aangepaste vorm is het sturen op gewichtsverplaatsing zeer effectief, net als het full-speed vliegen met gestrekte benen. Ook urenlange thermiekvluchten zijn comfortabel te volbrengen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Apus modulair” te beoordelen